O nama


Spectra media

Spectra media d.o.o. posluje u kontinuitetu od 1985. godine, a stalnim se napretkom razvila iz obrta u uspješno poduzeće koje danas zapošljava 220 djelatnika. Sjedište firme nalazi se u Zagrebu u Gradišćanskoj ulici 20. Centralno skladište je u Strmcu Samoborskom, a pogoni za recikliranje i obradu elektroničkog i električnog otpada su u Virovitici i u Donjoj Bistri.

Osnovna djelatnost tvrtke je skupljanje, oporaba i zbrinjavanje EE otpada. Sekundarna djelatnost tvrtke je zastupanje, veleprodaja, servis i montaža elektroničkih uređaja.

Postrojenje za recikliranje EE otpada

Postrojenje za recikliranje (oporabu) elektičnog i elektroničkog otpada u Donjoj Bistri kraj Zagreba službeno je otvoreno 22. travnja 2009. godine na Dan planete Zemlje. Prije navedenog datuma, pogon je bio šest mjeseci u probnom radu.

Cjelokupno upravljanje postrojenjem je automatizirano i vrši se iz upravljačkog centra. Nazivna snaga je 280kW sa kapacitetom od 4.000kg/sat. Kapaciteti oba pogona u jednoj smjeni su 20.000 tona godišnje.

Spectra media - osnovni podaci


Vizija i misija

Naša misija je postati lider u području recikliranja i oporabe EE otpada. Želimo slijediti koncept održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja.

Primjenom suvremenih tehnoloških procesa i znanstvenih metoda, proaktivnim pristupom klijentima, te iskustvom stečenim kroz godine razvoja, stvorili smo ugled inovativne i moderne organizacije u regiji.

Aktivno pridonosimo unapređenju kvalitete života podizanjem ekološke svijesti postojećih i građenjem životnog stila novih generacija; temeljenog na očuvanju prirodnih resursa i okoliša.

Svoju misiju provodimo kroz moto "Ekologija kao stil života i poslovanja".